Hozzávalók: 250 gr vastag (kb.
fél centi átmérőjű), rövid (fél ujjhossz) makaróni, 2 tojás, felverve, 3/4
csésze reszelt sajt (ne legyen nagyon sós és száraz, de sótalan sem, vagy túl
zsíros), 2 leveseskanál morzsa, 750 gr darált marhahús 2 közepes hagyma apróra
vágva. 3-4 turmixolt paradicsom, vagy 400 ml paradicsomkonzerv, egy kanál sűrű
paradicsompaszta, 1/4 csésze száraz fehérbor, 1 kocka Maggi, vagy egyéb
marhahúslé. fél kávéskanál őrölt fahéj, még egy, felvert tojás, besamel krém;
1. A hagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk forró olajon.
Rátesszük a darált húst, fehéredésig keverjük, majd ráöntjük a paradicsomlét,
fűszerezzük. Lassú tűzön rotyogtatjuk fél órát, amíg elfövi a levét. A legjobb
a darált húst azelőtt való nap elkészíteni. Miután kihült beleteszünk egy
felvert tojást.
2. Bezsírozunk egy 2.5 literes tűzálló tepsit. Majdnem készre
főzzük a makarónit, leszűrjük. Melegen összekeverjük őket a két felvert
tojással és reszelt sajttal, majd leterítjük a tepsi aljába.
3. A makarónira simítjuk a darált húst, erre pedig, a besamel
krémet egyenletesen. Ezt megszórjuk a morzsával, közepes sütőben alsó rácson
megsütjük, amíg piros lesz a teteje.