Hozzávalók: 4 tengeri pisztráng,
kevés liszt, olaj, só, bors, 5 cikk préselt fokhagyma, 1/4 csésze fehér ecet,
1/2 csésze víz, 1/4 csésze citromlé, 2 kanál rozmaring;
Elkészítés:
1. Lisztbe forgatjuk a halakat, és erős tűzön pirosra sütjük
őket. Egymás mellé helyezzük egy tepsire, és 5 percet még betesszük forró
sütőbe.
2. Elkészítjük a szószt. Az olajat felhevítjük, beleteszünk
körülbelül 2 1/2 kanál lisztet, a fokhagymát, sót, borsot és barna mártást
készítünk. Lehúzzuk a tűzről.
3. Az ecetet a borral és a citromlével összekeverjük, és
lassacskán a mártáshoz öntjük. Visszatesszük lassú tűzre, és keveregetés
közben, hagyjuk, hogy összerottyanjanak amíg megköt a szósz. Hozzátesszük a
rozmaringot, és még 2 percig főzzük.
4. Melegen tálaljuk, a halakra öntve a szószt.