PISZTRÁNG PIKÁNS SZÓSZBAN (PÉSZTRÓFA SZÉ PIKÁNTIKI SZÁLTSZA)



Hozzávalók: 4 tengeri pisztráng, kevés liszt, olaj, só, bors, 5 cikk préselt fokhagyma, 1/4 csésze fehér ecet, 1/2 csésze víz, 1/4 csésze citromlé, 2 kanál rozmaring;
Elkészítés:
1.       Lisztbe forgatjuk a halakat, és erős tűzön pirosra sütjük őket. Egymás mellé helyezzük egy tepsire, és 5 percet még betesszük forró sütőbe.
2.       Elkészítjük a szószt. Az olajat felhevítjük, beleteszünk körülbelül 2 1/2 kanál lisztet, a fokhagymát, sót, borsot és barna mártást készítünk. Lehúzzuk a tűzről.
3.       Az ecetet a borral és a citromlével összekeverjük, és lassacskán a mártáshoz öntjük. Visszatesszük lassú tűzre, és keveregetés közben, hagyjuk, hogy összerottyanjanak amíg megköt a szósz. Hozzátesszük a rozmaringot, és még 2 percig főzzük.
4.       Melegen tálaljuk, a halakra öntve a szószt.