Hozzávalók: 1 kg polip, 3 tojás,
2 vöröshagyma, fél kötés petrezselyemzöld, csipet oregánó, morzsa vagy liszt,
amennyit felvesz, só, bors, olaj a sütéshez;
Elkészítés:
1. Kiengedjük a polipot, ha fagyasztott állapotban vásároltuk.
Megmossuk, megfordítjuk, majd kitakarítjuk a beleit, a szemeit és a szájából a
fogakat. Bő vízben addig főzzük, amíg megpuhul. Leszűrjük, lehúzzuk a bőrét,
majd a fehér húsát aprócska darabokra vágjuk.
2. Az apróra vágott húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra
vágott hagymát, az enyhén felvert tojásokat, az apróra vágott
petrezselyemzöldet, az oregánót, sózzuk, borsozzuk, majd kézzel összedolgozzuk,
mint a fasírt masszát. Annyi lisztet vagy morzsát teszünk hozzá, amennyi
elégséges ahhoz, hogy jól formálható gombócok legyenek belőle.
3. Olajos kézzel gombócokat formázunk majd forró, bő olajban
kisütjük őket, mint a fasírtot.
4. Itatós konyhapírra szedjük, melegen tálaljuk. Fantasztikus előétel
UZO-val felszolgálva.