Hozzávalók: (4 személyre), 4
lepényhal, 7 leveseskanál szezámmag, só, bors, olívaolaj, édes mustár, csésze
tej, 3 kanál liszt;
Elkészítés:
1. Kiengedjük a halakat, ha fagyasztva vannak. Megmossuk őket,
majd itatós konyhapapírral megtöröljük, hogy ne maradjanak vizesek. Sózzuk,
borsozzuk őket.
2. A tejet egy tálba öntjük, majd beleforgatjuk egyenként a
halszeleteket, megfordítva többször őket hogy mindenhol bevonja őket a tej.
Ezután megkenjük a halak mindkét oldalát a mustárral. A lisztet összekeverjük a
szezámmaggal, lapos tálba tesszük, majd ebbe jól beleforgatjuk a halakat, hogy
mindenhol egyenletesen beborítsa őket a bunda.
3. A bebundázott halakat legalább fél órára, a hűtőbe tesszük,
hogy a panír megszikkadjon rajtuk.
4. Bő olajban kisütjük. Megsüthetjük őket grillen is, de akkor
jól be kell locsolni őket olajjal, mert a húsuk nagyon kiszárad és ráragadnak a
grillre. Melegen tálaljuk megszórva friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és
citromszeletekkel körítve. Találnak hozzá a főtt füvek (eperparéj,
gyermekláncfű zöldje, stb.)