LEPÉNYHAL SZEZÁMMAGGAL (GLOSSZÉSZ PANARIZMÉNÉSZ ME SZUSZÁMI)



Hozzávalók: (4 személyre), 4 lepényhal, 7 leveseskanál szezámmag, só, bors, olívaolaj, édes mustár, csésze tej, 3 kanál liszt;
Elkészítés:
1.       Kiengedjük a halakat, ha fagyasztva vannak. Megmossuk őket, majd itatós konyhapapírral megtöröljük, hogy ne maradjanak vizesek. Sózzuk, borsozzuk őket.
2.       A tejet egy tálba öntjük, majd beleforgatjuk egyenként a halszeleteket, megfordítva többször őket hogy mindenhol bevonja őket a tej. Ezután megkenjük a halak mindkét oldalát a mustárral. A lisztet összekeverjük a szezámmaggal, lapos tálba tesszük, majd ebbe jól beleforgatjuk a halakat, hogy mindenhol egyenletesen beborítsa őket a bunda.
3.       A bebundázott halakat legalább fél órára, a hűtőbe tesszük, hogy a panír megszikkadjon rajtuk.
4.       Bő olajban kisütjük. Megsüthetjük őket grillen is, de akkor jól be kell locsolni őket olajjal, mert a húsuk nagyon kiszárad és ráragadnak a grillre. Melegen tálaljuk megszórva friss, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és citromszeletekkel körítve. Találnak hozzá a főtt füvek (eperparéj, gyermekláncfű zöldje, stb.)