Hozzávalók: 6 db közepes
pisztráng, 2-3 db sárgarépa, 1 marék illatos fűszernövény (pl. bazsalikom), 1-2
db karikára vágott hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 200 gr margarin
vagy olívaolaj, 2 db citromnak a leve
Elkészítés:
1. Megmossuk, megtisztítjuk a pisztrángokat
2. Megsózzuk, megborsózzuk a halakat, majd mindegyiket
külön-külön egy-egy négyszögletes alufóliára helyezzük (akkorára hogy bele
lehessen göngyölni a halat), meglocsoljuk a citromlével és megkenegetjük a
margarinnal.
3. A halakra és a halak köré pakoljuk a zöldséget, az egészet
begöngyöljük az alumíniumfóliába és betesszük a sütőbe (rácsra vagy egy tepsibe
hogy nehogy a kifolyó leve összepiszkítsa a sütőt).
4. Közepes előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd
melegen tálaljuk.