ARTICSÓKA PITA (ÁGGINÁRÓPITÁ)



Hozzávalók, (25x35-ös tepsihez): 1 adag pitatésztából nyújtott két lap, 20-25 articsóka szív, 300-400 gr reszelt sajt, 250 gr lecsöpögtetett, teljes zsírtartalmú joghurt, 2 tojás, fél csésze olívaolaj, 2-3 cikk préselt fokhagyma, fél marék apróra vágott friss ánizs vagy kapor, só, bors;
Elkészítés:
1.       A pitatésztából két lapot gyúrunk. Ha díszíteni szeretnénk a pitát, kicsivel több tésztát készíthetünk, majd egy hosszú fonattal betakarhatjuk a pita széleit körbe-körbe.
2.       Megpucoljuk az articsókákat, és vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban olajat hevítünk, majd ebben megpirítjuk az Articsókákat, hozzátesszük a fokhagymát, sót, egy kevés vizet és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész hozzátesszük az ánizst. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, beletesszük a felvert tojásokat és a joghurtot. Vigyázva összekeverjük.
3.       A tepsit kikenjük olajjal, leterítjük az alsó lapot, erre rápakoljuk a masszát. Megszórjuk a reszelt sajttal, leterítjük a második lappal és előmelegített sütőben pirosra, alsó rácson pirosra sütjük.