Hozzávalók, (25x35-ös tepsihez):
1 adag pitatésztából nyújtott két lap, 20-25 articsóka szív, 300-400 gr reszelt
sajt, 250 gr lecsöpögtetett, teljes zsírtartalmú joghurt, 2 tojás, fél csésze
olívaolaj, 2-3 cikk préselt fokhagyma, fél marék apróra vágott friss ánizs vagy
kapor, só, bors;
Elkészítés:
1. A pitatésztából két lapot gyúrunk. Ha díszíteni szeretnénk a
pitát, kicsivel több tésztát készíthetünk, majd egy hosszú fonattal
betakarhatjuk a pita széleit körbe-körbe.
2. Megpucoljuk az articsókákat, és vékony szeletekre vágjuk. Egy
lábosban olajat hevítünk, majd ebben megpirítjuk az Articsókákat, hozzátesszük
a fokhagymát, sót, egy kevés vizet és puhára pároljuk. Mikor majdnem kész
hozzátesszük az ánizst. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni,
beletesszük a felvert tojásokat és a joghurtot. Vigyázva összekeverjük.
3. A tepsit kikenjük olajjal, leterítjük az alsó lapot, erre
rápakoljuk a masszát. Megszórjuk a reszelt sajttal, leterítjük a második lappal
és előmelegített sütőben pirosra, alsó rácson pirosra sütjük.