Hozzávalók: 1/2 kg spagetti, 2
cukkini, 3 paradicsom, 2 hagyma, 5 leveseskanál vaj vagy margarin a besamelnek,
2 leveseskanál vaj vagy margarin a zöldség pirításához, 5 leveseskanál liszt,
1.5 l tej, 1 leveseskanál Colman por-mustár (elhagyható), 20 dkg reszelt sajt,
2 felvert tojás, kapribogyó (elhagyható), egy kevés morzsa;
1. Elkészítjük a besamelt a fent megadott alapanyagokból az itt
leírt módon.
2. A hagymát és a cukkinit megreszeljük, megsózzuk,
kicsöpögtetjük, kinyomkodjuk és megpirítjuk őket az erre való vajon.
3. A spagettit két perccel kevesebbet főzzük az előírtnál.
4. Összekeverjük a makarónit a besamel 4/5-vel. Egy közepes
tepsit (pizzaformát) kikenünk vajjal, megszórjuk a morzsával és beletesszük a
besameles makarónit. Erre rátesszük a megmaradt besamelt. A karikára vágott
paradicsomokból kivesszük a magot, ráfektetjük őket a besamelre, kicsit
belenyomva őket a mártásba. Megszórjuk kapribogyóval, és 180-200 fokos sütőben
megsütjük kb. 35 percig.