A sütőben sült töltött zöldségek
nagyon kedvelt ételnek számít nyáron Görögország minden vidékén.
Hozzávalók: 8 nagy, érett
paradicsom, 4 nagyhasú paprika, 4 kövér, lila padlizsán, rizs (minden zöldségre
egy leveseskanál rizst kell számolni), 2-3 lila hagyma (apróra vágva), egy
marék (legalább) apróra vágott (dörzsölt, ha szárazról van szó) zöldmenta,
csipet só, só, bors, olívaolaj 150 gr fetasajt (morzsolva), 3-4 krumpli;
A zöldségeket megmossuk,
megtöröljük, majd behelyezzük a tepsibe egymás mellé, hogy megtapasztaljuk,
hány zöldség is fér el békésen, egymás mellett. Ezek után levágjuk a paprikák
és paradicsomok tetejét sapkaszerűen a szárral együtt, a padlizsánból pedig, az
oldalán vágunk ki sapkaszerűen egy darabot.