Hozzávalók: 20 dkg ikra, 1 csomó
vegyes zöldség, 2 db zöldpaprika, és paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál
olaj, só, szemes bors, babérlevél, kakukkfű, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl,
citromlé.
Elkészítése: Az olajban, fedő
alatt, üvegesre pároljuk a karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a
megtisztított és karikára vágott leveszöldséget, a paradicsomot, a
zöldpaprikát, és 1,5 l vízzel fölengedve, sóval, szemes borssal, babérlevéllel,
egy csipet kakukkfűvel ízesítve a zöldséget nagyon puhára főzzük. Az egészet
áttörjük, majd belefőzzük a megtisztított ikrát. Végül a liszttel simára kevert
tejföllel sűrítjük be, és citromlével ízesítve tálaljuk. Adunk hozzá pirított
zsemlekockát.