Hozzávalók: 80 dkg csirkecomb, 70
dkg burgonya, 2 fej hagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 1 dl
olaj, pirospaprika, só, bors, 5 dkg füstölt szalonna.
Elkészítése: A combokat
kettévágjuk. Enyhén megsózzuk és megborsozzuk. A füstölt szalonnát apróra
vágjuk, 1 dl olajban kisütjük, majd ebben a zsiradékban kisütjük a húsdarabokat.
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Mély tűzálló
tálat beolajozunk, elterítjük benne a burgonyát, a karikára vágott hagymát,
paradicsomot, zöldpaprikát, megsózzuk, megborsozzuk, és meghintjük
pirospaprikával. Tetejére terítjük a megsütött csirkedarabokat, és
rácsöpögtetjük egyenletesen a hússütésből megmaradt zsiradékot. Előmelegített
sütőben a húsok tetejét megpirítjuk, megforgatjuk, és ha így is megpirultak, meglocsoljuk
tejföllel, és még egy rövid ideig sütjük.