Scsevapcsicsa 1.
1/2 kg darált sertéshús, 1/2 kg darált
borjúhús, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, olaj
A darált húsokat összekeverjük, majd
megtisztított reszelt hagymával, tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük.
Egy éjszakán keresztül hűtőben érleljük. Sütés előtt a masszából kisméretű,
vékony kolbászkákat formázunk, és olajjal megkent rostlapon megsütjük. Tálalhatjuk
burgonyapürével, hagymás idénysalátával vagy egyszerűen kenyérrel és lilahagymával.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
érlelés nélkül
Scsevapcsicsa 2.
1 egység marhahúst, 1 egység
birkahúst (a birkát helyettesíthetjük sertéshússal is) ledarálunk, sóval,
borssal, zúzott fokhagymával, egy kevés szódabikarbónával összedolgozzuk és 5-6
cm hosszú kb. 2 cm vastag rudakká formázzuk, és az előkészített roston minden
oldalát pirosra sütjük. Apró kockára vágott, előre lesózott lilahagymát adunk
hozzá.
Scsevapcsicsa 3.
A darált sertés- és darált
marhahúst egyenlő arányban, reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal,
pirospaprikával, két evőkanál vízzel jól összedolgozzuk. Vizes kézzel ujjnyi
hengereket formázunk, majd roston vagy teflon edényben egészen kevés olajon
kisütjük.
Finomra vágott vöröshagymával
meghintve tálaljuk.