Scsevapcsicsa


Scsevapcsicsa 1.

1/2 kg darált sertéshús, 1/2 kg darált borjúhús, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, olaj
A darált húsokat összekeverjük, majd megtisztított reszelt hagymával, tört fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Egy éjszakán keresztül hűtőben érleljük. Sütés előtt a masszából kisméretű, vékony kolbászkákat formázunk, és olajjal megkent rostlapon megsütjük. Tálalhatjuk burgonyapürével, hagymás idénysalátával vagy egyszerűen kenyérrel és lilahagymával.
Elkészítési idő: kb. 40 perc érlelés nélkül

Scsevapcsicsa 2.

1 egység marhahúst, 1 egység birkahúst (a birkát helyettesíthetjük sertéshússal is) ledarálunk, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, egy kevés szódabikarbónával összedolgozzuk és 5-6 cm hosszú kb. 2 cm vastag rudakká formázzuk, és az előkészített roston minden oldalát pirosra sütjük. Apró kockára vágott, előre lesózott lilahagymát adunk hozzá.

Scsevapcsicsa 3.

A darált sertés- és darált marhahúst egyenlő arányban, reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal, pirospaprikával, két evőkanál vízzel jól összedolgozzuk. Vizes kézzel ujjnyi hengereket formázunk, majd roston vagy teflon edényben egészen kevés olajon kisütjük.
Finomra vágott vöröshagymával meghintve tálaljuk.