Hozzávalók: 1 db pecsenye kacsa,
2 gerezd fokhagyma, 1 kg burgonya, 25 dkg zöldpaprika, 3 db vöröshagyma, 2 dl
tejföl, 1 mokkáskanál pirospaprika, majoránna, 1 dl bor.
Elkészítése: A kacsát
megtisztítjuk, kívül-belül megsózzuk, belsejét majoránnával bedörzsöljük.
Öntünk alá 1 dl bort, és a fokhagymával puhára pároljuk. A burgonyát karikára
vágjuk. Egy tűzálló tálat megkenünk a kisült kacsa zsírjával, beletesszük a
burgonyát a feldarabolt zöldpaprikát karikára vágott hagymát, majd ismét
meglocsoljuk pecsenyelével. A pirospaprikát elkeverjük a tejföllel és ráöntjük
a tálra. Tetejére fektetjük a kacsát, és sütőben ropogósra sütjük.