Hozzávalók: (4-6 személyre), fél
kg spagetti, fél kg darált hús, 3-4 friss, túlérett paradicsom turmixolva vagy
ennek megfelelő, paradicsomkonzerv, olívaolaj vagy egyéb zsiradék, 1
babérlevél, 2 cikk fokhagyma, só, bors, kevés (2-3 csipet) oregánó, kevés
bazsalikom, 2 apróra vágott hagyma, reszelt parmezán sajt;
Elkészítés:
1. Megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a felhevített olajon.
Beletesszük a darált húst, és a fokhagymát majd kifehéredésig gyorsan kavarjuk
2. Beletesszük a paradicsomlevet, babérlevelet, ízesítőket és
körülbelül 45 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha időközben elfőné a levét,
kicsi forró vízzel pótoljuk.
3. Megfőzzük a spagettit, leszűrjük majd felhevített margarinon-
vajon-zsiradékon átforgatjuk. Forrón tányérra szedjük, rápakoljuk a darált
húsos mártást, megszórjuk bőven reszelt sajttal.