Hozzávalók: 1 báránybelsőség:
belek, máj (ha a májat nem használjuk fel az együttkötésre, „könnyebb” lesz az
étel), tüdő, szív, has (elhagyható), 4-5 friss hagyma, 1 marék friss ánizs,
oregano, 2-3 friss paradicsom apróra vágva (elhagyható), só, bors, olívaolaj;
Elkészítés:
1. A hasfalat kifordítjuk, jól átmossuk, leforrázzuk és
lekaparjuk a „bundás” részét. Ecetes vízben picit megáztatjuk, majd hosszúkás
darabokra vágjuk. Előkészítjük a többi belsőséget a magiritszánál leírt módón,
de nem apróra vágjuk, hanem hosszúkás darabokra (ujj hossz).
2. A belsőségdarabokat vagy egyenként (ekkor a májat is fel lehet
használni) vagy egy-egy darabot mindegyikből és együtt, körülcsavarjuk szorosan
egy réteg béllel, majd a közepén 3-4szer áttekerjük, hogy ne tekeredjen le a
bél az ételdarabokról.
3. Tepsibe egymás mellé helyezzük az ily módon előkészített
belsőségdarabokat, leöntjük egyenletesen a pirított hagymával, sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott paradicsommal, megszórjuk bőven
oregánóval, leöntjük az olívaolajjal és felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem
ellepje, majd betesszük a sütőbe. Zsírjára sütjük.
4. Melegen frissen csavart citromlével és friss kenyérrel
tálaljuk.