Hozzávalók: 1 db egész konyhakész
nyúl, ecetes víz, nagyon apró fejű hagyma (minimálisan annyi kiló amennyi a
hús), olívaolaj, néhány szál rozmaring, 1 fej fokhagyma, 1-2 babérlevél, 2-3
rudacska fahéj, 2-3 db szegfűszeg, borospohár vörösbor, borospohár ecet, 1
sárgarépa karikára vágva, 1 paradicsomkonzerv vagy 3-4 érett paradicsom
turmixolva
Elkészítés: A nyulat háromba
vágjuk, és egy éjszakára ecetes vízbe áztatjuk. Minden hozzávalót kuktafazékba
tesszünk és megfőzzük (fél óra bőven elég). A hagymák sajnos nagyon sok vizet
eresztenek, így miután kinyitjuk a kuktát, kivesszük óvatosan a hagymákat és a
húst, külön vagy együtt tálra helyezzük, és fedett helyen tartjuk. Közben a
visszamaradt levet, amely annyival több minél több a hagyma, odatesszük tovább
főni, addig, amíg zsírjára illetve olajára fő és jó sűrű sötét vadas szószszerű
mártás lesz belőle. Ezt ráöntjük a húsra és a hagymákra és tálalhatjuk. Még
finomabb, ha a hagymákat azelőtt nagyon hirtelen olajon megpirítjuk, és csak
utána főzzük össze a hússal.
Nehezen emészthető étel, érzékeny
gyomrúaknak nem ajánlott.
Nagyon finom!