Hozzávalók:
(6 személyre): 70 dkg vesepecsenye, 10 dkg vaj, 2 db hagyma, 1 evőkanál liszt,
1,5 dl tejföl, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál ketchup, só, őrölt
bors, kevés erőleves, 1 kávéskanál finomra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk. A vajban
aranysárgára pirítjuk a szeletekre vágott hagymát, majd kivesszük, és melegen
tartjuk. A megsózott, megborsozott hús felét ugyanabban a serpenyőben
meg-megforgatva 3-5 percig sütjük teljes lángon, hogy a hús kívül barnára
piruljon, de belül nyers maradjon. Kivesszük a húst, melegen tartjuk, közben
ugyanígy megsütjük a hús másik felét is. Ha ez is megsült visszarakjuk a kivett
húsokat, és hozzáadjuk a megpirult hagymát. A lisztet összekeverjük a tejföllel,
kevés erőlevessel felhígítjuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a
ketchupot, ezzel a szósszal leöntjük a húst, és 2-3 percig kevergetve melegítjük.
Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel. Körítésként sült burgonyát adunk
hozzá.