Pavlova tekercs málnaöntettel



Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 25 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kukoricaliszt, 2 teáskanál citromlé, 1,7 dl tejszín, 5 dkg málna;
Az öntethez: 2 evőkanál brandy, 25 dkg málna, 1 evőkanál porcukor.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá a cukor 3/4 részét. Keverjük el a lisztet 1 evőkanál cukorral, majd a citromlével együtt könnyedén adjuk hozzá a felvert tojáshabhoz. Egyenletesen oszlassuk el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 12-15 percig. Tegyünk sütőpapírt egy konyharuhára, és szórjuk meg a maradék cukorral. Borítsuk rá a megsült tésztát, húzzuk le a papírt, és hagyjuk pihenni 3 percig. Majd konyharuha segítségével tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni. A málnát törjük össze. Készítsünk kemény tejszínhabot, és keverjük bele a málnát.
A piskótát tekerjük ki, távolítsuk el a papírt, és a málnás krémmel megkenve tekerjük fel újra. A süteményt egy tálcára rakva tegyük néhány órára a hűtőbe. Felszeletelve, málnaöntettel szervírozzuk, amelyet úgy készítünk el, hogy a málnát a brandyvel és a porcukorral jól összeturmixoljuk.