Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl
tej, 3 tojás, 1/2 dl tejszín, egy csipet só, 25 dkg zsír, 5 dkg vaj.
Elkészítése: 1 dkg élesztőből, kis langyos
tejből és lisztből híg kovászt készítünk, és két órán át, kelesztjük. A lisztet
tálba tesszük, hozzáadjuk a megkelt kovászt, és kb. 3 dl tejjel jól
összedolgozzuk (a tej legyen langyos). Utána ismét kelesztjük. Kb. fél órával
az elkészítés előtt belevegyítünk három tojássárgáját, egy csipet sót, a három
tojás keményre vert habját, 1/2 dl tejszínből vert habot és 3 dkg olvasztott
vajat. Meleg helyre állítjuk. Húsz perc múlva serpenyőben megmelegítjük a
zsírt, és merőkanállal egymás mellé kis halmocskákat szaggatunk a tésztából.
Mérsékelt tűznél mindkét oldalát pirosra sütjük. Egy blinit megkenünk kaviárral,
leborítjuk egy másikkal, leöntjük tejföllel, így tálaljuk.