20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 2 kicsi (vagy 1 nagy)
éretlen sárgadinnye, 25-30 dkg sovány füstölt főtt sonka vagy tarja, 2 dl
majonéz, 2 dl tejföl, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 evőkanál száraz
fehérbor, só és törölt fehér bors, ízlés szerint, 1 teáskanál mustár
A sárgadinnyét meghámozzuk,
magházát eltávolítjuk, a húsát apró kockákra vágjuk. A füstölt sonkát vékony
metéltre vagdaljuk. A majonézbe belekeverjük a reszelt vöröshagymát, a mustárt,
a sót, a borsot, a fehérbort, végül a tejföllel simára keverjük. A mártáshoz
hozzáadjuk a sonkát és a sárgadinnyét, majd az egészet néhányszor óvatosan
megkavarjuk. Zsúrkenyér vagy nem túl édes kalács illik hozzá, félédes fehérbor
kíséretében. Jéghidegen kínáljuk.