50 dkg túró, 10 dkg búzadara, 3-4
tojás, 3 dkg liszt, 2 dkg margarin, só, 3-5 dkg vaj v. margarin, zsemlemorzsa
A túrót áttörjük vagy ledaráljuk.
Összekeverjük a búzadarával, és fél órát állni hagyjuk. A 2 dkg margarint
kikeverjük, egyenként beleadjuk a tojássárgájákat, belekeverjük a túrót, és
egynemű masszává keverjük. A fehérjéket habbá verjük, óvatosan a túrós
masszához keverjük. Nagyobb fazékban sóval vizet forralunk, először egy
gombócot formálunk a masszából, próbaképpen kifőzzük, ha túl lágy a tészta, 2-3
kanál lisztet keverünk még hozzá. Lisztezett deszkán nagyobb diónyi gombócokat
formálunk a masszából, adagonként kifőzzük, szűrőkanállal kiszedjük,
lecsöpögtetjük. Olvasztott vajjal meglocsolva, pirított zsemlemorzsával,
tejföllel, cukorral tálaljuk.