Hozzávalók: 10 db halszelet, 15
dkg vegyes zöldség, 5 dkg vöröshagyma, 1 dl bor, 15 dkg vaj, 4 dkg liszt, 3 dl
tejszín, só, bors, petrezselyem zöldje, fél citrom.
Elkészítése: A zöldséget recés
késsel meghámozzuk, a hagymával együtt vékony karikára vágjuk és gyengén sózva,
egy darab vajjal, kevés vízzel fedő alatt megpároljuk. A halszeleteket
megsózzuk, és kivajazott edénybe tesszük. A zöldséget ráhintjük, fehérboros
hal-alaplében, vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. A megfőtt
halfiléket tálra tesszük, levét kissé beforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt,
megsűrítjük kevés vajjal összegyúrt liszttel, még egyszer felforraljuk,
megízesítjük sóval, borssal, citromlével, s belekeverjük a megmaradt vajat. A
halat leöntjük a mártással, és gorombára vágott petrezselyemzölddel meghintjük