Hozzávalók: fél kg darált
marhahús, fél csésze főtt rizs, 1 tojás, 1 fej apróra vágott hagyma, só, 8-10
levél édeskáposzta, 1 citrom leve, fél csésze cukor, l csésze paradicsomlé, fél
csésze mazsola.
A húst összekeverjük a rizzsel és
a tojással, hozzáadjuk a hagymát, a sót. A káposztaleveleket néhány percig
forró vízben főzzük, majd kivesszük, vastag ereit kivágjuk.
Megtöltjük, majd egy széles
lábosban egymás mellé rakjuk. Ízesítjük a fenti hozzávalókkal, majd annyi vizet
öntünk rá, hogy ellepje. Lassú tűzön jól lefedve másfél órán át, főzzük, majd
levesszük a fedőt és a sütőben kb. 20 perc alatt barnásra sütjük. Egyes
helyeken a holiskeszt libahájjal és tört, hagymás főtt burgonyával készítették