Hozzávalók 4 személyre:
2 nagyobb vagy 4 kisebb csirkemell, 5 dkg reszelt sajt, szerecsendió, só, 6-8
dkg vaj, a panírozáshoz 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, a sütéshez vaj vagy olaj.
A vajat a reszelt
sajttal, a vágott petrezselyemmel, a szerecsendióval, kevés sóval összedolgozzuk,
és hűtőben kifagyasztjuk. A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, és kicsit
kiveregetjük. Mindegyikre ráteszünk egy kis kupac fűszeres vajat, s a végeket
behajtva, összegöngyöljük a hússzeleteket, majd fogvájóval megtűzzük. A
szokásos módon bepanírozva forró olajban vagy vajban ropogósra sütjük.
Szalmaburgonyával vagy petrezselymes, vajas újburgonyával és párolt
zöldborsóval tálaljuk. E kotlett fehérorosz változatában a töltelék a fűszeres
vaj helyett egészen apróra összevágott, vajban pirított fűszeres gombából áll.