Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 40
dkg marhahús, 1 pár virsli, 10 dkg sonka, 5 dkg füstölt szalonna, 1 db vöröshagyma,
10 dkg vegyes zöldség, 1 kanál Vegeta, 1 csomó zöldpetrezselyem 1 tojássárgája,
1 dl tejföl, citromlé, só, bors, 1 dl olaj, 1 kanál kapribogyó.
Elkészítése: A hagymát finomra
vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. A virslit, a húsokat, a sonkát apróra vagdaljuk,
majd a hagymához tesszük. Egy kicsit együtt pároljuk. Kb. 1 l. liter vízzel
felengedjük, hozzátesszük a feldarabolt, megtisztított zöldséget, és
takaréklángon fedő alatt puhára megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, a Vegetával
megszórjuk. A tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a finomra vágott
zöldpetrezselymet, majd a levesestálba tesszük. Állandó keverés mellett,
rászedjük a forró levest.