Hozzávalók 4
személyre: 50 dkg burgonya, 30 dkg főtt vagy sült csirkehús, 2 kemény tojás, 1
alma, 2 vizes uborka. A mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 evőkanál reszelt torma, 1
kávéskanál mustár, 1 csomó petrezselyem, ízlés szerint ecet, só.
A burgonyát
héjában megfőzzük és meghámozzuk. Az almát is meghámozzuk, a magházát kivágjuk,
Ezután a húst, a burgonyát, az almát, a főtt tojást és az uborkát csíkokra vagy
kockákra vágjuk. Tejfölből, tormából, mustárból, ecetből és az apróra vágott
zöldpetrezselyemből elkészítjük a mártást, és összekeverjük a salátával. Ha
frissen főzzük a húst, a visszamaradt levet leszűrjük, kevés zselatinnal
összekeverjük, megdermesztjük, és csíkokra vágva a salátához keverjük. A
tejföl, a mustár és az ecet helyett használhatunk tartármártást és citromot. A
tálalásnál díszíthetjük salátalevelekkel.