A fejétől, a
farkától, gerincétől megszabadított halat háromujjnyi széles darabokra vágjuk,
és rácsavarva egy citrom levét. egy óráig állni hagyjuk. 4 deka vajat vagy
margarint tűzálló tálban felolvasztunk, aljára terítünk egy csomag
megtisztított, karikára vágott leveszöldséget, és egy evőkanál hagymakrémmel
vagy egy kis fej reszelt hagymával aranyszínűre pirítjuk. Kivesszük a zöldség
felét, a tálban maradt zöldségre fektetjük a haldarabokat, befedjük a kiszedett
zöldséggel, és egy babérlevéllel, néhány szem borókabogyóval, 5 szem borssal,
egy szem szegfűszeggel ízesítjük. (Csak akkor sózzuk, ha friss hagymából
készítettük. mert a hagymakrém sós.) Az egészet leöntjük annyi sörrel, hogy
félig ellepje, és a tálat lefedve, 30 percig pároljuk. (Az eredeti recept
szerint 2 evőkanál mazsolát is kell keverni a zöldség közé, különlegesen jó ízt
ad a halnak, mártásnak.) Tálalás előtt a halat kiszedjük, visszamaradt levét
egy szelet, kevés vízben áztatott, áttört barna
kenyérrel besűrítjük (vagy vékony barna rántással), és a tálra fektetett
haldarabokra öntjük. Párolt rizs a hozzá illő köret.