Hozzávalók: 5 szelet rostélyos, só, 10 dkg zsír, 8 dkg hagyma, 20 dkg vegyes
zöldség, 5 dkg liszt, 3 dl tejfel, 1 db babérlevél, törött bors, 1 dl fehérbor,
1/2 citrom, 2 dkg mustár, 1 dkg cukor, 1 dkg kapribogyó, 1/2 csomag
zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A rostélyosokat
kissé kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben felolvasztott zsírban
mindkét oldalát pirosra sütjük, majd egy lábasba tesszük. A zsírban a lisztet
sárgára pirítjuk, hozzátesszük a4 dkg apróra vágott hagymát, kissé megpirítjuk,
hozzáöntjük a bort és 3 dl vizet, jól felforraljuk és ráöntjük a rostélyosokra.
Hozzáadjuk a babérlevelet, és a citrom reszelt héját, befödjük, és lassan
pároljuk. Időnként megforgatjuk a húst és, ha szükséges vizet öntünk alá. A
zöldséget 6 cm finom metéltre vágjuk, a megmaradt hagymát karikázzuk, 2 dkg
zsírban és kevés vízben puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, ráöntjük a tejfelt,
hozzáadjuk a zöldséget, capri bogyót, mustárt, cukrot és citrom levét, az
egészet még egyszer felforraljuk és finomra vágott zöldpetrezselyemmel
megszórva tálaljuk. Köretnek rizst, makarónit adunk.