Hozzávalók:
1, 25 kg csirke, 5 dkg vaj, só, törött bors, babérlevél, 1/2 dl konyak, fokhagyma,
dió, 3 evőkanál liszt, 3 dl tejszín, 1/2 dl fehérbors, petrezselyem, rizs
Elkészítése:
A megtisztított, negyedelt csirkét, a vajban kevés vízzel, sóval, törött
borssal, babérlevéllel, konyakkal, fokhagymával fűszerezve megpároljuk. Amikor
a hús megpuhult, kivesszük a léből, amit ezután leszűrünk, majd darabos, darát,
dióbelet adunk hozzá és megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha a víz
elpárolgott, megszórjuk a liszttel, beleöntünk tejszínt, fehérbort és mártás
sűrűségűre forraljuk. A párolt csirkét megszórjuk vágott petrezselyemmel és a
diómártással tálaljuk, rizskörítéssel.