Grúz szárnyas szavici



Hozzávalók: 1, 25 kg csirke, 5 dkg vaj, só, törött bors, babérlevél, 1/2 dl konyak, fokhagyma, dió, 3 evőkanál liszt, 3 dl tejszín, 1/2 dl fehérbors, petrezselyem, rizs
Elkészítése: A megtisztított, negyedelt csirkét, a vajban kevés vízzel, sóval, törött borssal, babérlevéllel, konyakkal, fokhagymával fűszerezve megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből, amit ezután leszűrünk, majd darabos, darát, dióbelet adunk hozzá és megpirítjuk, ügyelve arra, hogy ne égjen meg. Ha a víz elpárolgott, megszórjuk a liszttel, beleöntünk tejszínt, fehérbort és mártás sűrűségűre forraljuk. A párolt csirkét megszórjuk vágott petrezselyemmel és a diómártással tálaljuk, rizskörítéssel.