Hozzávalók: 60 dekagramm marhahús
csont nélkül, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 5 dekagramm zsemlyemorzsa, 1
evőkanál margarin, 1 fej közepes hagyma, 1 adag bors, 1 adag só
A húst vágjuk négy, nagy
szeletre. Nedves klopfolóval vékonyra klopfoljuk. A hagymát vágjuk apróra,
alaposan keverjük margarinnal és a zsemlemorzsával. A masszát sózzuk, borsozzuk.
Ezzel a masszával kenjük be a hús szeleteket (egy oldal). Mindegyik szeletet
tekerjük össze. Összefogjuk a fokpiszkálóval, vagy cérnával. Forró zsíron
hirtelen megsütjük mindegyik oldaláról (lábasban). Vigyázzuk arra, hogy a tekercsek maradjanak
egybe. A lábasba tesszünk annyi vizet, hogy éppen ellepjen a húst. Lefedve
főzzük, amíg nem lesz puha (1-1,5 óra). Vízét, ha kell, pótoljuk. Főzés vége
fele, fokpiszkálókat (cérnákat) eltávolítjuk, és a szószt sűrítjük liszttel.
Tálaljuk a főtt burgonyával,
burizzsal. Lengyel szokás szerint - mellette finom, színes nyers saláta. Nagyon
finom gombás szósszal.