Európa Konyhaművészete, Receptek, Szakácskönyvek
Oldalak
Főoldal
Török konyha
Ciprus
GÖRÖG ÉTELEK
Szlovénia
A szláv népek konyhája
Bulgária
A lengyel konyha
Az orosz konyha
Svédország
Norvégia
Dánia
Holland receptek
Finn receptek
Zöldségleves
Hozzávalók: 20 dkg fehérkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 30 dkg burgonya, 10 dkg paraj, 2 húsleveskocka, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál paradicsompüré, egy késhegynyi pirospaprika, 1 babérlevél, só, bors, 2 dl tejföl.
Elkészítése: Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a vékony laskára vágott káposztát, meghintjük a pirospaprikával, és 2 l vízzel felengedjük. Ízesítőül beledobunk 2 húsleveskockát, egy kanál paradicsompürét, egy babérlevelet, egy csípet borsot. Főzés közben tesszük bele a megtisztított kis kockára vágott burgonyát. Lefedve, lassú tűzön félórát forraljuk, végül beledobjuk a vékony laskára vágott parajt, és ezzel már csak 5 percig főzzük. Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.
Újabb bejegyzés
Régebbi bejegyzés
Főoldal