Európa Konyhaművészete, Receptek, Szakácskönyvek

Oldalak

  • Főoldal
  • Török konyha
  • Ciprus
  • GÖRÖG ÉTELEK
  • Szlovénia
  • A szláv népek konyhája
  • Bulgária
  • A lengyel konyha
  • Az orosz konyha
  • Svédország
  • Norvégia
  • Dánia
  • Holland receptek
  • Finn receptek

Zöldségleves



Hozzávalók: 20 dkg fehérkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, 30 dkg burgonya, 10 dkg paraj, 2 húsleveskocka, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál paradicsompüré, egy késhegynyi pirospaprika, 1 babérlevél, só, bors, 2 dl tejföl.
Elkészítése: Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a vékony laskára vágott káposztát, meghintjük a pirospaprikával, és 2 l vízzel felengedjük. Ízesítőül beledobunk 2 húsleveskockát, egy kanál paradicsompürét, egy babérlevelet, egy csípet borsot. Főzés közben tesszük bele a megtisztított kis kockára vágott burgonyát. Lefedve, lassú tűzön félórát forraljuk, végül beledobjuk a vékony laskára vágott parajt, és ezzel már csak 5 percig főzzük. Gazdagon megtejfölözve tálaljuk.

Bejegyezte: kacsa dátum: 22:11
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás az X-enMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Blogarchívum

  • ▼  2013 (474)
    • ►  július (52)
    • ►  június (103)
    • ▼  április (107)
      • Az orosz konyha
      • Balti rizs
      • Befsztroganov
      • Bélszínszeletek örmény módra
      • Bitok
      • Blini kaviárral
      • Borscs
      • Csirkeleves
      • Élesztős lepénykék (blini) kaviárral
      • Gombaleves
      • Grúz fejessaláta
      • Grúz szárnyas szavici
      • Grúz töltött csirke
      • Gulka-leves
      • Gyuvecs
      • Halsaláta
      • Halszoljánka serpenyőben
      • Hideg orosz tejfölleves.
      • Hideg paradicsomleves vodkás habgaluskával
      • Hideg, ünnepi (Karácsonyi) Nesselrode* szelet
      • Hússaláta
      • Jereván saláta
      • Jégkrém
      • Kaukázusi saslik
      • Kijevi alma
      • Kijevi csirkemell
      • Kijevi kotlett
      • Kijevi Szoljanka leves
      • Langyos brokkolisaláta füstölt lazaccal és vodkával
      • Lekváros kifli
      • Libamájjal töltött fácán "Szuvarov" módra
      • Malakoff torta
      • Moszkauer
      • Moszkvai sütemény
      • Moszkvai pirog
      • Moszkvai pirozski
      • Muzsik reggeli
      • Nyári orosz paradicsomleves
      • Orosz feketekenyér
      • Oroszkrém
      • Oroszkrém torta
      • Orosz mártás
      • Orosz Miska-mackó
      • Orosz sütemény
      • Örmény csirke
      • Örmény köménymagleves
      • Örmény sajtos táska
      • Örmény vékony kenyér
      • Pavlova tekercs málnaöntettel
      • Pirozski
      • Puskin rostélyos
      • Rakott palacsinta (Örményország)
      • Raszkolnyik leves
      • Sajtsaláta
      • Saláta orosz módon
      • Saslik
      • Scsí leves
      • Sznyezsanka (Hófehérke saláta)
      • Szoljanka leves
      • Szuvlaki
      • Tatár saslik
      • Tengeri nyelv oroszosan
      • Töltött tojás
      • Turkesztáni sonkasaláta
      • Túrókrém
      • Túrós hajócskák
      • Túrós vatruska
      • Ukrán céklasaláta
      • Uráli savanyúkáposzta-leves
      • Vagdalt Zrazi
      • Vegetáriánus borscs
      • Vodkás pulyka-aprópecsenye
      • Zakuszka
      • Zöldségleves
      • Almás lepény
      • Aszalt lengyel gomba
      • Bigos
      • Borjúpástétom
      • Céklaleves
      • Céklás uborkaleves
      • Húsos palacsinta (panírozott)
      • Kolbász lengyel mártással
      • Krakkói kacsa
      • Krumplis gombócok húsos töltelékkel (Pyzy nadziewa...
      • Lengyel céklasaláta
      • Lengyel gombasaláta
      • Lengyel karfiol
      • Lengyel ponty
      • Lengyel sajtmártás
      • Lengyel sárgarépa-saláta
      • Lengyel tejleves
      • Lengyel tojáskrém
      • Lengyel túrótorta (sütés nélkül)
      • Lengyel sárgarépa-saláta
      • Lengyel töltött káposzta (Holiskesz)
      • Lusta pirog
      • Marhahúsos tekercsek
      • Marhanyelv lengyel mártással
      • Palacsinta lengyel módra
      • Ponty lengyel mártással
    • ►  március (212)

Histats

Képablak téma. Üzemeltető: Blogger.