Hozzávalók: 50 dkg sertés, borjú,
vesepecsenye vagy juhhús, 20 dkg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 10 dkg zöldhagyma, 20
dkg paradicsom, 3 dkg só, 1 g bors, 1 dl ecet, 1 csomag petrezselyemzöld.
Elkészítése: A húst darabokra
vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, apróra vágott hagymát adunk hozzá, porcelán vagy
mázas edénybe tesszük, és 2 evőkanál gyenge ecetet öntünk rá. Petrezselyem
zöldet adunk hozzá. Befedjük, és 2-3 órára hűvös helyre állítjuk, hogy a húst
átjárja a páclé. A húsdarabokat hagymaszeletekkel felváltva pálcikára szúrjuk,
és serpenyőben megsütjük. A kész saslikot levesszük a pálcikáról, tálba rakjuk
és leöntjük vajjal. Zöldhagymával, gerezdekre vágott paradicsommal, párolt
rizzsel körítjük