Kijevi csirkemell 1.
A csontjáról lefejtett és bőrétől
elválasztott csirkemellet jól kiverjük, sózzuk. A vajat sóval, törött borssal,
mustárral, finomra vágott metélőhagymával, finomra vágott petrezselyemmel
elkeverjük, és a hús belső oldalát megkenjük. A húst összehajtjuk, és a
szokásos módon bundázzuk. Bő, forró zsiradékban hirtelen kisütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.
Kijevi csirkemell 2.
Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 2
tojássárgája, szerecsendió, 1-1 evőkanál finomra vágott snidling és
petrezselyemzöld, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só, őrölt fehér bors
A mellfiléket kissé
megütögetjük, enyhén megsózzuk, és félretesszük, amíg a tölteléket készítjük. A
sajtot összegyúrjuk szobahőmérsékletű vajjal, a tojások sárgájával, közben
sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel, snidlinggel fűszerezzük.
A hússzeleteket megtöltjük ezzel a keverékkel, majd feltekerjük, a végeiket
bedugjuk, hústűvel, fogpiszkálóval megtűzzük. A roládokat lisztbe, felvert
tojásba és sajttal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban megsütjük.
Vegyes zöldkörettel tálaljuk, apró idénygyümölccsel díszíthetjük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Jó tanács: Fontos, hogy
a roládokat szépen eldolgozzuk, különben sütés közben a megolvadó sajt
kifolyik. Eredetileg felszúrt csirkemellbe töltötték a sajtos masszát, de
elterjedt egy a háziasszonyok számára könnyebben elkészíthető, feltekert
változata is.