Kijevi csirkemell


Kijevi csirkemell 1.

A csontjáról lefejtett és bőrétől elválasztott csirkemellet jól kiverjük, sózzuk. A vajat sóval, törött borssal, mustárral, finomra vágott metélőhagymával, finomra vágott petrezselyemmel elkeverjük, és a hús belső oldalát megkenjük. A húst összehajtjuk, és a szokásos módon bundázzuk. Bő, forró zsiradékban hirtelen kisütjük.
Burgonyapürével tálaljuk.

Kijevi csirkemell 2.

Hozzávalók: 8 szelet csirkemellfilé, 20 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, szerecsendió, 1-1 evőkanál finomra vágott snidling és petrezselyemzöld, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só, őrölt fehér bors
A mellfiléket kissé megütögetjük, enyhén megsózzuk, és félretesszük, amíg a tölteléket készítjük. A sajtot összegyúrjuk szobahőmérsékletű vajjal, a tojások sárgájával, közben sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyemzölddel, snidlinggel fűszerezzük. A hússzeleteket megtöltjük ezzel a keverékkel, majd feltekerjük, a végeiket bedugjuk, hústűvel, fogpiszkálóval megtűzzük. A roládokat lisztbe, felvert tojásba és sajttal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban megsütjük. Vegyes zöldkörettel tálaljuk, apró idénygyümölccsel díszíthetjük.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Jó tanács: Fontos, hogy a roládokat szépen eldolgozzuk, különben sütés közben a megolvadó sajt kifolyik. Eredetileg felszúrt csirkemellbe töltötték a sajtos masszát, de elterjedt egy a háziasszonyok számára könnyebben elkészíthető, feltekert változata is.