Húsos palacsinta (panírozott)



10 dkg hús (lehet szárnyas hús is, lehet sülthús maradék), 20-25 dkg belsőség (tüdő, máj), 1 db száraz zsemle, 1-2 fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 3-4 kanál tejföl vagy húsleves, zsemlemorzsa, só, bors (esetleg egy kiscsepp piros paprika), és természetesen palacsinta tészta
A húst és belsőséget megfőzzük puhára. A hagymát vágjuk apróra, zsíron aranysárgára pirítjuk. A zsemlét áztatjuk vízben (vagy, még jobb, tejben), kinyomjuk. A húst, belsőséget, megpirított hagymát, áztatott zsemlét ledaráljuk. Jól megkeverjük fűszerekkel, tejföllel. Töltőlék olyan sűrű legyen, hogy tudjuk széles késsel kenni.
Sütünk palacsintákat. 2-3 dl tésztát hagyunk.
A palacsintákat kenjünk töltőlékkel. A két oldalát felhajtjuk 2-3 cm-re. Feltekerjük szorosan (szabályos henger alakja legyen!).
A palacsintákat bepanírozunk: először a maradék tésztába beleforgatjuk és utána a zsemlemorzsába. Forró zsírban kisütjük.
Tálaljuk gomba szósszal (zöld petrezselyemmel), besamel szósszal, cékla levessel…
Nagyon finom, ha töltőlékbe keverünk, még pl.: főtt rizs, gombát, paradicsom pasztát, reszelt sajtot, dió vagy mandulát (kipróbáltam), májkrém, zöldborsot, stb.
Hidegen - szeletelhetünk. Szeletelt nagyon finom magyar pörkölttel.