Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 10
dkg gomba, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, só, bors, pirospaprika, 1 dl
tejszín, 1/2 dl vodka, 1 dl bor, 15 dkg rizs.
Elkészítése: A pulykamell
szeletelésénél leleső darabokat apró kockára vágjuk, fűszerezzük sóval,
borssal, pirospaprikával. Elkeverjük egy evőkanál liszttel, és serpenyőben olaj
és vaj keverékén hirtelen, állandó keveréssel megsütjük. Hozzáadjuk a gombát,
ezzel is sütjük rövid ideig, majd amikor zsírjára sült, leöntjük a vodkával.
Egy kicsit hagyjuk lángolni, eloltjuk 1 dl borral. Levesszük a tűzről, egy kicsit hagyjuk
párologni, majd elkeverünk benne 1 dl tejszínt. Tűzálló tál aljára elterítjük a
megpárolt rizst, rátesszük a tejszínes aprópecsenyét, letakarjuk fóliával, és
sütőben jól átforrósítjuk. Kb. 15 perc után tálaljuk.