Vodkás pulyka-aprópecsenye



Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 10 dkg gomba, 1 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, só, bors, pirospaprika, 1 dl tejszín, 1/2 dl vodka, 1 dl bor, 15 dkg rizs.
Elkészítése: A pulykamell szeletelésénél leleső darabokat apró kockára vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával. Elkeverjük egy evőkanál liszttel, és serpenyőben olaj és vaj keverékén hirtelen, állandó keveréssel megsütjük. Hozzáadjuk a gombát, ezzel is sütjük rövid ideig, majd amikor zsírjára sült, leöntjük a vodkával. Egy kicsit hagyjuk lángolni, eloltjuk 1 dl borral.  Levesszük a tűzről, egy kicsit hagyjuk párologni, majd elkeverünk benne 1 dl tejszínt. Tűzálló tál aljára elterítjük a megpárolt rizst, rátesszük a tejszínes aprópecsenyét, letakarjuk fóliával, és sütőben jól átforrósítjuk. Kb. 15 perc után tálaljuk.