Kaukázusi
saslik 1.
A
birkacombból 1-2 dkg-os érméket vágunk, húsverő kalapáccsal megütögetjük,
sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítve 2 napig olajban
pácoljuk. Felhasználás előtt a következő anyagokat sorrendben nyársra húzzuk.
Birkaérem, hagymaszelet, húsos szalonnaszelet, 1 cm vastag nyers uborka,
negyedbe vágott paradicsom. Ezt többször megismételjük. A fűszeres pácolajjal
meglocsolva, roston minden oldalát pirosra sütjük.
Kaukázusi
saslik 2.
Hozzávalók:
350 g bélszín, 40 g hagyma, 1 csomag újhagyma, 140 g paradicsom, 1 citrom, 80 g
olaj, 1 csokor petrezselyem, só
Elkészítés A
húst 2 cm-es kockákra vágjuk, üveg tálba rakjuk. Hozzáadjuk a felvágott hagymát,
olajat, borsozzuk, 2 órát pihentetjük. Sütés előtt a húst nyársra húzzuk,
megsózzuk, faszénen forgatva pirosra sütjük. Roston megsütjük a paradicsomokat.
Előmelegített tálon, újhagymával körítve, petrezselyemmel meghintve tálaljuk.