Hozzávalók:
1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db
ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1
dl tejföl, 1 csapott evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés
szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés:
A csirkeaprólékot tisztítás után feldarabolom, fazékba teszem és másfél liter sózott
vízben félpuhára főzöm. Közben a zöldségféléket megtisztítom, és gyufaszálnyi
darabokra vágom. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után kis kockákra
vagdalom. Ha a csirkehús félig megfőtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta
kivételével) hozzáteszem, és tovább főzöm. Ha minden megpuhult, akkor teszem a
levesbe az apróra metélt savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítem a
paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel,
hozzáöntöm a tejfölt, és jól kiforralom.
Elkészítési ideje: 60 perc