Oroszkrém


Oroszkrém 1.

3 tojás sárgája, 10 dkg cukor, reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor. Összekeverni és hozzáadni egy púpozott kávéskanál lisztet. Félliternyi forrásban lévő tejbe beleönteni, és folytonos keverés közben sűrűre főzni. 3 tojás fehérjét felverve belekeverni, és a rumba áztatott piskótára önteni. A piskóta tetejére mazsolát és összevágott diót lehet szórni. 2 dl tejszín kerül a tetejére.

Oroszkrém 2.

1 csomag mazsolát beáztatunk 48 órára rumba. 1 doboz babapiskótát feldarabolunk, összekeverjük a rumos mazsolával. Főzünk 2 csomag vaníliás pudingot, majd ha kihűl, hozzákeverünk 3 dl tejszín felvert habját. Először a massza felét öntsük rá, majd negyed óra múlva a maradék masszát a tetején oszlassuk el, hogy ne száradjon ki a piskóta. Fél napot kell állni hagyni a hűtőben. Tálaláskor kis tálkákba kell rakni, és tejszínhabbal díszíteni. Nagyon finom és egyszerű. Nem lehet elrontani!

Oroszkrém mogyoróval

Minden személyre egy tojás sárgáját számítunk és két deka cukrot. Ezt együtt habosra keverjük. Most adunk hozzá hat személyre számítva, 10 deka lábasban porcukorral megpirított és megőrölt mogyorót és annyi kanál rumot, ahány tojásból készül. Ezt jól összekeverjük, csinos talpas poharakat félig megtöltünk vele, tetejére tejszínhabot teszünk, s jégen megfagyasztjuk. A tejszínhab tetejére tehetünk egy-egy szem cukrozott cseresznyét. Piskótát vagy ostyát adunk melléje.