Oroszkrém 1.
3 tojás sárgája, 10 dkg cukor,
reszelt citromhéj, 1 csomag vaníliás cukor. Összekeverni és hozzáadni egy
púpozott kávéskanál lisztet. Félliternyi forrásban lévő tejbe beleönteni, és
folytonos keverés közben sűrűre főzni. 3 tojás fehérjét felverve belekeverni,
és a rumba áztatott piskótára önteni. A piskóta tetejére mazsolát és
összevágott diót lehet szórni. 2 dl tejszín kerül a tetejére.
Oroszkrém 2.
1 csomag mazsolát beáztatunk 48
órára rumba. 1 doboz babapiskótát feldarabolunk, összekeverjük a rumos
mazsolával. Főzünk 2 csomag vaníliás pudingot, majd ha kihűl, hozzákeverünk 3
dl tejszín felvert habját. Először a massza felét öntsük rá, majd negyed óra
múlva a maradék masszát a tetején oszlassuk el, hogy ne száradjon ki a piskóta.
Fél napot kell állni hagyni a hűtőben. Tálaláskor kis tálkákba kell rakni, és
tejszínhabbal díszíteni. Nagyon finom és egyszerű. Nem lehet elrontani!
Oroszkrém mogyoróval
Minden személyre egy tojás
sárgáját számítunk és két deka cukrot. Ezt együtt habosra keverjük. Most adunk
hozzá hat személyre számítva, 10 deka lábasban porcukorral megpirított és
megőrölt mogyorót és annyi kanál rumot, ahány tojásból készül. Ezt jól
összekeverjük, csinos talpas poharakat félig megtöltünk vele, tetejére
tejszínhabot teszünk, s jégen megfagyasztjuk. A tejszínhab tetejére tehetünk
egy-egy szem cukrozott cseresznyét. Piskótát vagy ostyát adunk melléje.