Hozzávalók: 80 dkg bárányhús, 1
dl olívaolaj, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. oregano, 1 ek. kakukkfű, só,
bors, 2 fej vöröshagyma, babérlevél
A húst megmossuk, megtisztítjuk a
faggyútól, és kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk és
félretesszük. Lezárható edényben összekeverjük az olajat a citrom leszűrt
levével, a zúzott fokhagymával, oregánoval, kakukkfűvel, majd beleforgatjuk a
húsdarabokat, az edényt légmentesen lezárjuk, és egy éjszakán keresztül hűtőben
állni hagyjuk. Sütés előtt a húsokat lecsöpögtetjük, nyársakra húzzuk, közéjük
hagymadarabokat és babérlevelet teszünk. Olajjal megkent, előmelegített
grill-lapon, vagy faszénparázson mindkét oldalukat megsütjük, majd a páclével
leöntve tálaljuk.
Elkészítési
idő: kb. 1 óra + pácolás