Szuvlaki



Hozzávalók: 80 dkg bárányhús, 1 dl olívaolaj, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. oregano, 1 ek. kakukkfű, só, bors, 2 fej vöröshagyma, babérlevél
A húst megmossuk, megtisztítjuk a faggyútól, és kockákra vágjuk. Sóval, borssal ízlés szerint megszórjuk és félretesszük. Lezárható edényben összekeverjük az olajat a citrom leszűrt levével, a zúzott fokhagymával, oregánoval, kakukkfűvel, majd beleforgatjuk a húsdarabokat, az edényt légmentesen lezárjuk, és egy éjszakán keresztül hűtőben állni hagyjuk. Sütés előtt a húsokat lecsöpögtetjük, nyársakra húzzuk, közéjük hagymadarabokat és babérlevelet teszünk. Olajjal megkent, előmelegített grill-lapon, vagy faszénparázson mindkét oldalukat megsütjük, majd a páclével leöntve tálaljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra + pácolás