4 személyre
vásároljunk két kis csirkét. Áztassunk meg tejben másfél zsemlét vagy kiflit,
ha teljesen megpuhult. nyomkodjuk ki és morzsoljuk össze. Keverjük el két
közepes nagyságú; meghámozott, apró kockákra vágott almával, 10 deka darált
dióval, 3 deka puha vajjal vagy margarinnal, két nyers tojással, kevés sóval,
egy csokor összevagdalt petrezselyemzölddel (vagy szárított petrezselyemmel)
meg egy mokkáskanálnyi majoránnával. A csirkéket enyhén sózzuk-borsozzuk meg
kívülről, belülről, és a hasüregekbe töltsük a szokott módon ezt a tölteléket.
Hevítsünk fel egy kukta fazékban 4 deka vajat vagy margarint; forgassuk meg
rajta a megtöltött csirkéket, öntsünk alájuk 2 deci vizet, amelyet egy húsleveskockával
ízesítettünk. A kuktát lezárva, a jelzéstől számítva 15 percig tartjuk tűzön,
majd a szárnyasokat a kuktából kivéve, saját levükkel megkenve, a sütőben
ropogósra megsütjük. A diós-almás töltelék különleges zamatot ad a csirkének.