Örmény csirke 1.
Hozzávalók:
80 dkg csirke, 40 dkg paradicsom, 15 dkg vöröshagyma, 0,8 dl olaj, törött bors,
só.
A
csirkét feldaraboljuk. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, ezen a
csirkét átsütjük, megsózzuk, meghintjük törött borssal és rátesszük a héjától
megtisztított, negyedekre vágott paradicsomot. Fedő alatt puhára főzzük. Párolt
rizzsel tálaljuk.
Örmény csirke 2.
Hozzávalók: 1 csirke, olaj, hagyma, só, bors,
paradicsompüré.
Elkészítése: A csirkét apróra
vágjuk, majd egy mély lábasban, olajban apróra vágott hagymát pirítunk, ezen
átsütjük a csirkét, megsózzuk, borsozzuk, majd paradicsompürét adunk hozzá. Egy
kevés vízzel fölengedjük, és fedő alatt puhára pároljuk.