Lengyel túrótorta (sütés nélkül)



Hozzávalók: 75 dkg tehéntúró, 25 dkg margarin, 4 tojás sárgája, 25 dkg porcukor, 3 ek. zselatin, 1 cs. gyümölcszselé-por, mazsola, dió, bármilyen gyümölcs a díszítéshez
A vajat habosra keverjük a porcukorral, belekeverjük a tojássárgákat, majd apródonként az áttört túrót. Nagyon alaposan, habosra kikeverjük. A 3 ek. zselatint feloldjuk kb. 2 dl vízben, pici citromlét és 1-2 kk. porcukrot adunk hozzá. Kihűlés után szűrőn át lassan beleöntjük a túrókrémbe, miközben állandóan keverjük. Beletesszük a mazsolát, apróra vágott diót, bármilyen apróra vágott szárított v. friss gyümölcsöt, összekeverjük.
Egy nagy, rugós tortaformát folpack-kal bélelünk. Az alját kirakjuk sűrűn keksszel, erre öntjük a túrókrémet. 5-10 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Közben elkészítjük a gyümölcsízű zseléport. A megdermedt túrókrémet gyümölccsel díszítjük, ráöntjük a zselét. A hűtőszekrény legfelső polcán megdermesztjük.