Hozzávalók: 30 dkg sajt, 20 dkg
liszt, 2 tojás, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 kockacukor, 1 csomó petrezselyem,
só, bors
Elkészítés: Az élesztőt kevés
langyos tejjel és egy kockacukorral szokás szerint felfutatjuk, eldolgozzuk a
liszttel, hozzáadjuk a tojásokat, és ha szükséges, egy kevés víz segítségével
kemény tésztát gyúrunk belőle. Egészen vékonyra kinyújtjuk. A sajtot és a
petrezselymet finomra megvágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tésztát
derelyevágóval, 12-15 cm nagy négyzetlapokra vágjuk, mindegyik közepére 1-1
kanál sajttölteléket teszünk, derelyeszerűen, azaz átlósan egymásra hajtjuk, a
széleket megkenjük vizes kenőtollal, jól lenyomkodjuk. Lehetőleg ne maradjon
benne levegő, mert kipukkad! Forró, bő olajban mindkét oldalán ropogós pirosra
sütjük. Vigyázat, sülés közben megnőnek, csak 2-3 táskát süssünk egyszerre!