/Hanim böregi /
Hozzávalók: 5 yufka, 25 dkg
margarin, 3 tojás, a töltelékhez: 50 dkg juhsajt, 1 csomag petrezselyem,
esetleg ízlés szerint kapor, kevés tej
Elkészítés: A petrezselymet
finomra vágjuk, elkeverjük a juhsajttal, és kevés tejjel fellazítjuk. A tejet
meglangyosítjuk, belekeverjük a tojásokat. A margarint megolvasztjuk, a tejhez
öntjük. Habverővel felverjük és félretesszük.
Egy sütőlemezt kizsírozunk és
ráfektetjük az yufkát úgy, hogy a széle felhajtható legyen. 4 yufkát
feldarabolunk, és tejbe áztatjuk. A felét ráhelyezzük a sütőlemezre, és a
sajtos tölteléket ráhalmozzuk. Erre helyezzük az áztatott yufkák másik részét,
az alsó tészta széleit ráhajtjuk, a maradék tejjel meglocsoljuk és forró
sütőben kb. 30 percig sütjük. Négyszögletes darabokra vágva tálaljuk.