/Ümüzlü fistikli piláf/
Hozzávalók: 50 dkg rizs, 8 dl
tyúkhúsleves, 15 dkg vaj, 3 dkg koriander, 3 dkg mandula, 3 dkg fenyőmag, 3 dkg
pisztácia, só
Elkészítés: A vaj egy részét
felforrósítjuk, a fenyőmagot, pisztáciát, mandulát hozzáadjuk, és addig
pirítjuk, amíg a magok enyhén megbarnulnak. Ezután hozzáadjuk a koriandert és
rövid ideig, tovább pirítjuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk, és néhány
percig tovább főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegetett rizst, tovább főzzük, addig,
amíg a rizs a folyadékot fel nem szívta. Eloltjuk a tüzet, a maradék vajat
darabkákban a rizs tetejét tesszük, ráhelyezzük a fedőt, úgy, hogy nedvszívó
papír kerüljön a fedő alá. Fél órát gőzben hagyjuk.