Hozzávalók: 1 doboz (25 dkg)
növényi tejszín, 1 doboz (250 gr) krémtúró, 4 tojássárga, 2 kanál porcukor,
piskóta;
A piskóta áztató levéhez: 2 pohár
víz, 2 pohár porcukor, 2 kanál nesskávé, 1 kis kávéscsésze konyak;
Elkészítés:
1. Elkészítjük a krémet: felverjük a cukorral a tojássárgát,
hozzáadjuk a krémtúrót majd a tejszínt.
2. A piskóta áztató levébe valókat összekeverjük, majd a
piskótákat egyenként gyorsan belemerítjük, vigyázva, hogy nehogy elázzanak.
3. A piskótákat lerétegezzük egy körülbelül 28 cm átmérőjű kerek
magas tálba vagy ennek megfelelő méretű téglalap alakúba (legjobb hosszúkás
téglalap alakúban készíteni melynek a széle a piskóták szélességével
megegyezik), majd az első réteg piskótára krémet kenünk, erre rétegezünk
piskótát, megint krémet. A felső réteg krém legyen, melyet megszórunk bőven
kakaó porral.