TIRAMISU



Hozzávalók: 1 doboz (25 dkg) növényi tejszín, 1 doboz (250 gr) krémtúró, 4 tojássárga, 2 kanál porcukor, piskóta;
A piskóta áztató levéhez: 2 pohár víz, 2 pohár porcukor, 2 kanál nesskávé, 1 kis kávéscsésze konyak;
Elkészítés:
1.       Elkészítjük a krémet: felverjük a cukorral a tojássárgát, hozzáadjuk a krémtúrót majd a tejszínt.
2.       A piskóta áztató levébe valókat összekeverjük, majd a piskótákat egyenként gyorsan belemerítjük, vigyázva, hogy nehogy elázzanak.
3.       A piskótákat lerétegezzük egy körülbelül 28 cm átmérőjű kerek magas tálba vagy ennek megfelelő méretű téglalap alakúba (legjobb hosszúkás téglalap alakúban készíteni melynek a széle a piskóták szélességével megegyezik), majd az első réteg piskótára krémet kenünk, erre rétegezünk piskótát, megint krémet. A felső réteg krém legyen, melyet megszórunk bőven kakaó porral.